piątek, 20 lipca 2012

Suszone maliny

Docenicie suszone maliny w okresie przeziębień, kiedy wrzucicie do herbaty kilka takich owoców.

Suszone maliny

Składniki:
  • maliny
Wykonanie:
Maliny przebieramy (nie myjemy, bo nabiorą wodę), układamy na blachach i suszymy przy uchylonym piekarniku najpierw w temperaturze 80 stopni (termoobieg), a potem przy 40 stopniach (maliny od czasu do czasu przewracamy). Proces długotrwały, ale warto.

Suszone maliny


6 komentarzy:

  1. o, a jak takie maliny przechowujesz? :) ciekawy pomysł, o suszeniu malin jeszcze nie słyszałam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Maliny przechowuje w papierowych torebkach.

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny pomysł na suszone maliny,kiedyś na pewno wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  4. O proszę, suszone maliny.. to dla mnie nowość :)

    OdpowiedzUsuń
  5. jak długo (mniej więcej) trzeba je suszyć?

    OdpowiedzUsuń
  6. kaadee, ja je suszyłam przez 3 dni po 2-3 godziny - tak plus/minus.

    OdpowiedzUsuń