Suszone maliny |
Składniki:
- maliny
Maliny przebieramy (nie myjemy, bo nabiorą wodę), układamy na blachach i suszymy przy uchylonym piekarniku najpierw w temperaturze 80 stopni (termoobieg), a potem przy 40 stopniach (maliny od czasu do czasu przewracamy). Proces długotrwały, ale warto.
Suszone maliny |
o, a jak takie maliny przechowujesz? :) ciekawy pomysł, o suszeniu malin jeszcze nie słyszałam!
OdpowiedzUsuńMaliny przechowuje w papierowych torebkach.
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na suszone maliny,kiedyś na pewno wypróbuję.
OdpowiedzUsuńO proszę, suszone maliny.. to dla mnie nowość :)
OdpowiedzUsuńjak długo (mniej więcej) trzeba je suszyć?
OdpowiedzUsuńkaadee, ja je suszyłam przez 3 dni po 2-3 godziny - tak plus/minus.
OdpowiedzUsuń