czwartek, 13 września 2012

Różane ciasteczka

Różane... Pasują do herbaty... Smaczne... Delikatne...

Różane ciasteczka



Składniki:
  • 1/2 kg mąki pszennej
  • 200 g masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki ucieranych płatków dzikiej róży (przepis tutaj)
Wykonanie:
Masło z cukrem i jajkami ucieramy na puszystą masę. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia oraz utarte płatki dzikiej róży. Ciasto szybko zagniatamy i wkładamy do zamrażalnika na około pół godziny. Ciasto wałkujemy na około 3 mm i wykrawamy dowolne kształty. Ciasteczka pieczemy 15 minut w temperaturze 160 stopni.

Różane ciasteczka

3 komentarze:

  1. Ach, muszą smakować wspaniale. Ostatnio zakochałam się w różanym smaku. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też, dlatego to kolejny różany przepis. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. skorzystam :) ostatnio robiłam przekładane tartą różą:)

    OdpowiedzUsuń