Różane ciasteczka |
Składniki:
- 1/2 kg mąki pszennej
- 200 g masła
- 1/2 szklanki cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki ucieranych płatków dzikiej róży (przepis tutaj)
Masło z cukrem i jajkami ucieramy na puszystą masę. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia oraz utarte płatki dzikiej róży. Ciasto szybko zagniatamy i wkładamy do zamrażalnika na około pół godziny. Ciasto wałkujemy na około 3 mm i wykrawamy dowolne kształty. Ciasteczka pieczemy 15 minut w temperaturze 160 stopni.
Różane ciasteczka |
Ach, muszą smakować wspaniale. Ostatnio zakochałam się w różanym smaku. :)
OdpowiedzUsuńJa też, dlatego to kolejny różany przepis. :)
OdpowiedzUsuńskorzystam :) ostatnio robiłam przekładane tartą różą:)
OdpowiedzUsuń