Krem z pora |
Składniki:
- 2 pory
- 3 duże lub 5 małych ziemniaków
- 1 cebula
- 1 litr rosołu
- 1 serek topiony naturalny
- masło
Wykonanie:
Z porów odkrawamy jasną cześć, myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Pora, cebulę oraz ziemniaki wrzucamy na rozgrzane masło. Często mieszając dusimy przez 20 minut. Po tym czasie warzywa zalewamy rosołem, gotujemy do miękkości warzyw. Po ugotowaniu wrzucamy serek topiony, miksujemy
wszystko razem na jednolitą konsystencję. Podajemy z grzankami.
uwielbiam kremy! ale u mnie w domu nikt oprócz mnie ich nielubi i rzadko je robię :( następnym razem dodaj sobie płatków migdałowych do takiego kremu ;p
OdpowiedzUsuńNa pewno spróbuję, dziękuję za podpowiedź.:)
OdpowiedzUsuń