poniedziałek, 21 stycznia 2013

Ciasto z kremem czekoladowym i galaretką

Zaskakujące...

Ciasto z kremem czekoladowym i galaretką

Składniki:
  • średni słoik kremu czekoladowego typu Nutella
  • Sucharki - niebieskie MAMUT Delikatesowe
  • 2 serki homogenizowane Danio waniliowe
  • 2 kubki śmietany 36% (w jednym jest 200g)
  • cukier waniliowy
  • żelatyna
  • 3 opakowania galaretki (u mnie wiśniowe)
  • owoce typu truskawki, jagody, maliny czy wiśnie 
 Wykonanie:
Najpierw mielimy w maszynce do mięsa sucharki na drobny pył. Potem dodajemy cały słoik kremu czekoladowego i mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Następnie układamy na tortownicy i wkładamy do lodówki. W tym czasie rozrabiamy żelatynę (ja daje 4-5 łyżeczki na mniej niż pół szklanki wody). Śmietanę ubijamy z serkami homogenizowanymi i cukrem waniliowym, a na końcu powoli wlewamy rozrobioną żelatynę (musi być już chłodna). Potem wkładamy do lodówki i gdy masa jest sztywna to układamy owoce i zalewamy galaretką.


Ciasto z kremem czekoladowym i galaretką


1 komentarz: